Sajtó
Átadták a kétmilliárd forintos sóskúti csatorna-beruházást

Ünnepélyes keretek között átadták Sóskúton az idén több mint kétmilliárd forint értékű beruházásban kiépített lakossági csatorna-hálózatot, valamint a település biológiai szennyvíztisztító telepét. 

Bővebben
Befejeződött a kétmilliárd forintos sóskúti csatorna-beruházás

Befejeződött a szennyvízközmű-beruházás Sóskúton: a több mint kétmilliárd forint értékű projektben a csatornahálózat mellett egy biológiai szennyvíztisztító telep is felépült a Pest megyei településen – jelentette be Kőnig Ferenc, a község polgármestere. 

Bővebben
Sikeres volt a sóskúti csatorna-beruházás próbaüzeme

Sikeresen véget ért a sóskúti szennyvízberuházás (KEOP-1.2.0/09-11-2011-0024) próbaüzeme – jelentette be a község polgármestere. Kőnig Ferenc tájékoztatása szerint a próbaüzem során mért indikátorok mindegyike a hatóságilag előírt határértékek alatt volt. A 2015 februárjában indult csatorna-beruházás során egy napi 350 köbméter kapacitású biológiai szennyvíztisztítót építettek fel a Pest megyei településen.

Bővebben
Biológiai szennyvíztisztító épült Sóskúton

Sóskút csatorna-hálózatának kiépítésével párhuzamosan a szaghatás csökkentését biofilterrel megvalósító szennyvíztisztító telep épült fel a Pest megyei településen. A lakossági szennyvíz biológiai megtisztítását követően a Benta-patakba már a hatóságilag előírt határértékeknek megfelelő víz kerül.

Bővebben
Próbaüzemben a kétmilliárd forintos sóskúti szennyvízberuházás

A próbaüzemhez érkezett Sóskút község szennyvízközmű-beruházása (KEOP-1.2.0/09-11-2011-0024), amelynek keretében mintegy 1100 háztartás csatlakozik rá az idén kiépített csatornahálózatra. A 2015 februárjában indult kivitelezési munkálatok során egy napi 350 köbméter kapacitású biológiai szennyvíztisztítót több mint 14,5 kilométer gravitációs gerincvezetéket, 4,7 kilométer nyomott gerincvezetéket 124 darab házi átemelőt és 7,3 kilométer bekötőcsatornát építettek ki a Pest megyei településen.

Bővebben
Egymilliárdos csatornafejlesztés kezdődik Sóskúton

Több mint egymilliárd forint értékű beruházás keretében százszázalékos lefedettségű szennyvízcsatorna-hálózat épül ki Sóskúton. A környezetvédelmi szempontból is kiemelkedő, több évtizede tervezett beruházás az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjában (KEOP) elnyert európai uniós támogatás révén valósulhat meg a Pest megyei településen.

Bővebben